Огляд велосипедних фар ONRIDE Velux та ONRIDE Rapid 20

19Чер

Детальний огляд велофар: ONRIDE Velux та ONRIDE Rapid 20

Сьогодні наші друзі діляться власним відгуком про велофари ONRIDE в моделі Velux та Rapid 10. Запрошуємо і вас детальніше познайомитись з велосипедним світлом ONRIDE.

 

Отримали на тест два велосипедні ліхтарі від ТМ "Онрайд": Velux та Rapid 20.

Перше враження: "Ого, які важкі! Виглядають як справжні тактичні ліхтарі, виготовлені з міцного алюмінієвого сплаву, хоть і компактні за розмірами.

Товстий корпус виконує роль радіатора, адже в максимальних режимах ліхтарі нагріваються досить суттєво.

Акумулятори також важкі, ємність чесна та гарантує до трьох годин безперервної роботи в середньому режимі.

Нарешті з'явились ліхтарі, що мають змінний акумулятор - у моделі Velux це li-ion 18500 на 1400mAh, у Rapid 20 - li-ion 18650 на 2600mAh.

Тож ви зможете придбати окремо кілька запасних елементів живлення та забезпечити себе світлом надовго. 

Всередині ліхтаря міцна пружина, яка не дозволяє акумулятору торохтіти в корпусі, також ліхтар не вимикається від тряски.

На корпусі є три світлодіоди, що вказують на рівень заряду, проте вони не яскраві і не відволікають в темряві від дороги.

Для зарядки є вбудоване гніздо type-c, захищене гумовою заглушкою, тож можна кататись навіть під час дощу.

ONRIDE Velux має в комплекті двосторонню металеву кліпсу і його можна носити на кишенях або рюкзаках, як EDC. Також його задня кришка може похвалитись вбудованим магнітом, його сили вистачає для впевненої фіксації на металевих поверхнях.

Кнопка вмикання на корпусі не сильно виступає і ліхтар випадково в кишені не ввімкнеться, для початку роботи треба натиснути та потримати пару секунд.

Світлодіод CREE XP-G3 LED разом з "сотовою" TIR-лінзою формують м'яке та широке заливне світло, без чітких кордонів.

Вся дорога гарно освітлена - і зона під колесами, і гілки, що можуть потрапити в обличчя. Прогнозувати дорогу та маршрут тепер можна впевнено, навіть при швидкому спуску в лісі вночі.

Кругла світлова пляма ліхтаря трохи сліпить зустрічних учасників руху, але можна швидко опустити ліхтар нижче, завдяки гумовому кріпленню.

 

Колір світла теплий, близько 5000К, "золота" середина як для пересуванню в дощову, так і суху погоду, очі не втомлюються.

По максимальній яскравості різниці "на око" не спостерігається.

Швидкоз'ємне кріплення дозволяє без інструментів зняти ліхтар та забрати з собою, коли ви йдете в магазин, або при аварійній ситуації підсвітити собі, наприклад, при заміні камери.

Ліхтар на кермі тримається міцно, на бездоріжжі не вібрує та не падає, як бувало на популярних дешевих пластикових кріпленнях.

Ліхтар універсальний, можна використовувати не лише як велосипедну фару, а як EDC, для прогулянок з собакою або для походів.

Сміливо можна рекомендувати в якості подарунка для будь-якого велосипедиста!

* зауваження - на різьбах немає силіконового мастила, тому кришка закривається із зусиллям"

Автор огляду: друг бренду Олексій

Коментарі